Blog

Kayseri mantısı nedir ? Nasıl Yapılır ?

Kayseri mantısı, Türk mutfağına ait geleneksel bir yemektir. Küçük kıyma dolgulu hamur parçaları şeklinde hazırlanır ve üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli tereyağı sosu dökülerek servis edilir.İşte size geleneksel bir kayseri mantısı tarifi:Malzemeler:500 gram kıyma 2 su bardağı un 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı tereyağı 2 diş sarımsak 1 su bardağı yoğurt Kırmızı biber, tuz ve karabiberHazırlanışı:Hamur için un, yumurta ve biraz suyu karıştırarak yoğurun ve hamuru yarım saat kadar dinlendirin. Kıymayı tuz, karabiber ve isteğe bağlı...

Daha fazla oku...
Çarşıbaşı Gıda

BEDAVA
İNCELE