Kayseri mantısı nedir ? Nasıl Yapılır ?

Kayseri mantısı nedir ? Nasıl Yapılır ?

Kayseri mantısı, Türk mutfağına ait geleneksel bir yemektir. Küçük kıyma dolgulu hamur parçaları şeklinde hazırlanır ve üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli tereyağı sosu dökülerek servis edilir.

İşte size geleneksel bir kayseri mantısı tarifi:

Malzemeler:

  • 500 gram kıyma
  • 2 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Kırmızı biber, tuz ve karabiber

Hazırlanışı:

  1. Hamur için un, yumurta ve biraz suyu karıştırarak yoğurun ve hamuru yarım saat kadar dinlendirin.
  2. Kıymayı tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kırmızı biberle harmanlayın.
  3. Hamuru açın ve küçük kareler halinde kesin.
  4. Her karenin ortasına birer çay kaşığı kadar kıyma harcı koyun ve kenarlarını birleştirerek küçük çantalar şeklinde kapayın.
  5. Bir tencerede suyu kaynatın ve kaynar suya mantıları atarak yaklaşık 10 dakika kadar haşlayın.
  6. Başka bir tencerede tereyağını eritin ve sarımsakları ezerek içine ekleyin. Kısık ateşte biraz pişirin ve içine yoğurdu ekleyerek karıştırın.
  7. Servis tabağına haşlanmış mantıları alın ve üzerine sarımsaklı yoğurtlu sosu gezdirin.
  8. Son olarak üzerine kırmızı biberli tereyağı sosu dökün ve servis edin.

Afiyet olsun!

Bu gönderiyi paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çarşıbaşı Gıda

BEDAVA
İNCELE